Medische acupunctuur

Buqi (Medische Qigong)

behandeltechnieken

Orthomanuele geneeskunde

Lasertherapie

Laserneedles - Lasernaaldjes

Homeopathie

Fytotherapie

Orthomoleculaire geneeskunde

Asyra ( Bioresonantie )

Indicaties voor behandeling

Contact

Literatuur

Impressie

Home

Buqi (Medische Qigong)

behandeltechnieken

Orthomanuele geneeskunde

Lasertherapie

Laserneedles - Lasernaaldjes

Homeopathie

Fytotherapie

Orthomoleculaire geneeskunde

Indicaties voor behandeling

Literatuur

Laser therapie

Het woord laser is de afkorting van "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Laserlicht verschilt van licht dat afkomstig is van andere lichtbronnen zoals lamp of een Tl-buis. De lasers die in onze praktijk gebruikt worden zijn laag vermogen lasers de zgn. low-level-lasers. Deze lasers zijn niet zo krachtig als die bijvoorbeeld in de oogheelkunde worden gebruikt voor oogcorrecties, of dichtschroeien van bloedvaatjes in de ogen (suikerziekte), of snijden in weefsels.

Laser therapie is een vorm van lichttherapie. Uit onderzoek is gebleken dat laserlicht therapeutisch effecten heeft:

1. Ontstekingsremmend effect

2. Pijnstillend effect

3. Regeneratief ( weefsel herstellend ) effect

4. Bevordering van de bloedcirculatie

5. Anti-oedemateus ( vermindering van zwelling ) effect

Van deze therapeutische effecten wordt gebruik gemaakt bij de behandeling van sportletsels, artrose, artritis, slecht genezende wonden,  kaakontstekingen, carpaaltunnelsyndroom (CPS), polyneuropathie, zenuwpijnen, etc. Een andere toepassing van laser therapie: sublinguale bestraling van bloed voor de behandeling van metabolische stoornissen of vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie. Verder wordt de laser ook toegepast bij de behandeling van tinnitus in combinatie met een geluidsmasker (auditieve cortex modulatie). Ivoor het bereiken van een zo optimaal mogelijk effect wordt lasertherapie vaak gecombineerd met acupunctuur.

          Tenniselleboog                           Slijmbeursontsteking                 Arthrose gewrichten                                 Hielspoor

Achillespeesontsteking                          Patellofeomoraalsyndroom             Cervicaal pijnsyndroom

Medlouxx – TCLT LED Laser: TransCraniële Laser Therapie

De prefrontale cortex speelt een belangrijke rol bij depressieve en andere psychiatrische aandoeningen. Stimu-latie van de prefrontale cortex met de Medlouxx – TCLT LED Laser zorgt voor een betere doorbloeding in dat ge-bied. Dit heeft een gunstig effect op neurovasculair niveau én op het niveau van het hersenmetabolisme. De behandelingen hebben geen nevenwerkingen en zijn volledig veilig.

In een klinische trial in het Wellmann Center for Photomedicine, Harvard Medical School (Boston, USA) werden depressieve patiënten behandeld met de LED laser. Na 2 weken behandelen was een grote verlaging te zien van de "Hamilton Depression Score" en de " the Hamilton anxiety score". Ook was er een verbetering te zien van de psychologische status van de patiënten. ( F. Schiffer et. Al. J.  of  Behavioral and Brain Functions (2012))

De Medlouxx-TCLT LED laser kan ook gebruikt worden bij de behandeling van neurovegetatieve aandoeningen. Klinische data tonen aan dat Medlouxx-TCLT, tezamen met L-Dopa medicatie, de potentie heeft om de progressie van Parkinson af te remmen met een factor van tenminste 2.

Andere toepassingen van de Medlouxx (TCLT-LED) Lasers:

Transcraniële behandelingen van hoofdpijn, burn-out syndromen en neurovegatieve ziekten.

Auditieve cortex modulatie voor de behandelingen van chronische tinnitus.

 

De toepassingen van de Medlouxx (TCLT-LED) Laser zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek verricht aan de universiteitsklinieken van Heidelberg en München (Duitsland), Graz en Innsbruck (Oostenrijk) en de biofysische Instituten van de universiteiten van Frankfurt en Paderborn (Duitsland).

            Tinnitus